Srem upućen na šećeranu u Pećincima, mitrovačka se gasi

Bez autora
Jul 25 2010

Više od 80 odsto šećerne repe koja je zasejana u sremskom okrugu biće prerađeno u Fabrici šećera "Donji Srem" u Pećincima, koja posluje u sastavu firme "Sunoko". Sada je sasvim izvesno da od obnavljanja proizvodnje u mitrovačkoj "Šećerani" nema ništa". Novi vlasnik odnosi najvrednije mašine iz fabrike, dok se drugi pogoni režu i prodaju kao sekundarna sirovina" i od svega, najverovatnije, će ostati samo magacini za skladištenje robe. "Šećeranu" u stečaju u Sremskoj Mitrovici je neposrednom pogodbom za 207 miliona dinara kupilo privredno društvo Agroglob (Agroglobe) DOO iz Novog Sada, koje je deo "MK grupe". U sremskom okrugu, šećernom repom je zasejano oko 12.500 hektara. Stručnjaci u Regionalnoj privrednoj komori kažu da ta kultura u ovom momentu vrlo dobro izgleda i obećava solidan rod.

Srem upućen na šećeranu u Pećincima, mitrovačka se gasiViše od 80 odsto šećerne repe koja je zasejana u sremskom okrugu biće prerađeno u Fabrici šećera "Donji Srem" u Pećincima, koja posluje u sastavu firme "Sunoko", procenili su poljoprivredni stručnjaci.

"Sada je sasvim izvesno da od obnavljanja proizvodnje u mitrovačkoj "Šećerani" nema ništa", izjavio je Tanjugu predsednik Opštinskog veća Saveza samostalnih sindikata Stevan Romakov.

On je rekao da "novi vlasnik odnosi najvrednije mašine iz fabrike, dok se drugi pogoni režu i prodaju kao sekundarna sirovina" i dodao da će od svega, "najverovatnije, ostati samo magacini za skladištenje robe".

"Šećeranu" u stečaju u Sremskoj Mitrovici je neposrednom pogodbom za 207 miliona dinara kupilo privredno društvo Agroglob (Agroglobe) DOO iz Novog Sada, koje je deo "MK grupe".

U sremskom okrugu, šećernom repom je zasejano oko 12.500 hektara. Stručnjaci u Regionalnoj privrednoj komori kažu da ta kultura u ovom momentu vrlo dobro izgleda i obećava solidan rod.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik